Efter ett tillfälligt gästspel i Göteborg så styr Beer Department kosan tillbaka till Stockholm för ett besök på Monks Café. Monks Café öppnade dörrarna på Wallingatan 38 i Stockholm för några år sedan med målet att kunna erbjuda det mest kompletta ölutbudet i Stockholm. Affärerna har tydligen gått bra för numera finns en filial på Sveavägen 39 också, men det är originalet som jag har i tankarna när jag skriver om Monks Café i detta inlägg.
Monks Café beskriver sig själva som "så nära paradiset man kan komma", för egen del så tycker jag att det är en aningens överdrivet. Monks Café har förvisso ett mycket stort ölutbud av typer av öl från hela världen, mig veterligen finns inget ställe i Stockholm som matchar utbudet. Den erfarenhet jag har av Monks Café är dock att man inte är i närheten av att hålla de 1400 sorters öl som de själva säger att de har. Visst finns massor av exempelvis amerikansk öl, men då man frågar efter sorter utöver de öl som man relativt ofta kan hitta på pubar i Stockholm så händer det lite för ofta att "den är slut just nu" eller "vi har inte fått den från leverantören ännu". Kan det måhända vara som så att man kryddar sina listor av öl som man har till försäljning lite grand?
Hur som helst det är fortfarande som så att man kan prova massor av spännande öl på Monks Café, däribland deras egen fatöl. Är man trots allt inte nöjd med det digra utbudet så erbjuder Monks Café dessutom möjligheten att brygga egen öl i deras bryggeri som ligger inhyst i lokalen på Wallingatan. Priset för att brygga sin egen öl är i skrivande stund 995 kronor, då får man nio liter öl att konsumera alla nio litrarna måste dock drickas under en och samma kväll.
Priserna på Monks Café rör sig precis som utbudet mellan relativt prisvärt till väldigt dyrt. Många gånger så är Monks Café lite väl dyra i mitt tycke, speciellt om man väljer en öl som ligger aningens utanför det "normala" utbudet.
Om ölutbudet på Monks Café är utomordentligt så är maten inte det. De gånger jag har ätit på Monks Café så har maten varit lika dålig som servicen. Man kan få ett bord sedan så dröjer det länge innan personalen dyker upp nästa gång. Den öl man beställer är inte nödvändigvis den som kommer fram till bordet små småningom. En bordsreservation behöver inte heller vara en garanti för att man verkligen skall få ett bord vid den tid som man har tänkt sig. Restaurangdelen är dessutom trång, väldigt trång.
Maten levereras på löpande band likt stadens hamburgerställen, det fungerar men det är inte mer än så. Man blir mätt men man blir inte glad av maten som serveras, speciellt inte om man räknar in en sak som prisvärdhet också, då ligger Monks Café långt ifrån många andra av de ställen jag frekvent besöker. Till Monks Cafés försvar måste jag ändå nämna att deras musslor har fått beröm av vänner till mig, personligen har jag inte testat just musslorna ännu.
Var hamnar då betyget? Jag känner mig kluven när det gäller Monks Café, utan någon som helst tvekan har de ett enormt utbud av öl, ändå går jag allt som oftast därifrån besviken. Det har hänt för många gånger nu att mer än en öl av de man försöker beställa är slut. De gånger jag har ätit på Monks Café så har det varit ganska blekt. Priserna på öl är i saftigaste laget. Då spelar det ingen roll att man har ett eget öl, ett eget bryggeri och ett stort utbud. Tyvärr. Mitt betyg på Monks Café slutar därför på två barspeglar av fem möjliga.
Fotnot: Enligt rykten som jag har hört så är ytterligare ett Monks Café på väg att öppna i Stockholm, denna gång på Bryggargatan(!) om Beer Department har förstått det hela rätt.
lördag 9 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar